18 januari – 25 februari 2020

”OM NEJDER”

KARIN LUNDSTRÖM

”Upplevda och inre landskap har inspirerat mig till stygn på papper och tyg. Jag vill tolka min känsla av markens och vattnets skiftningar samt årstiders ljus och temperatur. Steniga stränder, karga avstånd, blå berg och blöta myrar finns nära mitt hjärta. Och lingarnets ojämnheter hjälper mig.

Textila strukturer, tolkade med den frihet som stygnen medger, finns ofta i förgrunden. De är en del av bilden och samtidigt det som jag ser verkligheten genom.  Det handlar om den närhet jag har till textila material och tekniker.

Idéerna kommer i långsamt görande, ett stygn i taget. Jag vill vara nyfiken och överraska mig själv.”

Karin Lundström, Umeå

Född 1951 i Arvidsjaur

Textillärarexamen 1980

Har arbetat som lärare vid Institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet.

Medlem av Broderigruppen Fimbria och Textilmejeriet.

Finns representerad hos Region Västerbotten, Region Norrbotten och Umeå kommun.

 

”OM NEJDER”

CHARLOTTA BERGGREN

Mina bilder handlar om min omgivning som visar tecken på en levande natur.

Men de gröna lungorna krymper och plötsligt en dag känner man inte igen sig.

När nålen sitter i min hand föds tankar som styr mina fingrar. Det uppstår en personlig sökmotor och jag finner långsamhetens lov som ger tid till eftertanke. Jag drivs framåt av en dialog mellan material, färg och rytm i vardagliga händelser.

Sakta växer uttrycket fram i ett tidsflöde utan klocka.

Charlotta Berggren, Umeå

Född 1948 i Skellefteå

Utbildningar:

Grundskolan för konstnärlig utbildning 1967

Konstfacksskolan, textila linjen o Teckningslärarinstitutet 1968 – 1974

Har arbetat som lärare vid Institutionen för estetiska ämnen, Umeå universitet

Finns representerad hos Region Västerbotten, Umeå kommun och Skellefteå kommun