19 – 28 juni 2015 på Skeppsviks Herrgård

Skärmavbild 2015-03-09 kl. 19.29.15Född 1953 i Bjurvattnet 4 mil väster om Skellefteå, sedan länge bosatt i Umeå. Efter min bildlärarexamen 1979 har jag arbetat som illustratör, främst inom läromedelsområdet.

Det mesta arbetet utförs framför datorn men i slutet av 90-talet växte mitt intresse för akvarellen. Kanske längtade jag efter det organiska i bildskapandet, något som saknas och aldrig kan efterliknas i digitalt bildarbete. Här är nog akvarellen oöverträffad – det var genom att teckna och måla på traditionellt vis jag en gång började. Cirklar vill förr eller senare slutas…

Numera målar jag kontinuerligt, men om illustrerande är ett konstnärligt hantverk så vill jag med akvarellmålandet åstadkomma konst med hjälp av hantverk. Alla vet hur oregerliga vatten och pigment kan vara när de kommer samman. Men med lagom slappa tyglar kan de tillsammans åstadkomma en oslagbar skönhet, nästan oavsett vad de får i uppgift att gestalta.