12 januari – 31 januari 2019

Ibland står motiven liksom på kö, de vill bara ut, ut på pappret! Det har i de flesta fall föregåtts av upplevelser jag haft i naturen. Sådant som har berört mig!

Det börjar ofta med en enkel skiss ute i det fria. Att sedan hemma omarbeta och skapa ett nytt motiv är en stimulerande process som väcker tankar kring strukturer, färger och  de varelser som bebor naturen.

Jag målar akvarell och det har jag gjort hela livet. Med en mor som konstnär fanns färg och papper alltid nära till hands. För övrigt är jag självlärd.

Som 20-åring lämnade jag Århus på Jylland för Umeå och snart fyrtio år senare är jag kvar här. 

Jag jobbar som båtbyggare och timmerman.

När målarlusten tar fart, flödar färg och vatten, pigmenten rör sig hit och dit, hittar sin plats och torkar i avstämda former och där kaos råder uppstår kanske ett djur eller ett landskap. Att vara en del av detta flöde vill jag inte vara utan! 

Motiven i akvarellerna är hämtade från isiga kuster långt i norr. 

Utställningen kallar jag POLAReufori